Биография Андрий Шевченко

Биография Андрий Шевченко

Биография на Андрий Шевченко

Рядко се случва ухилена славянска физиономия да се наложи сред най-популярните лица в Милано. Много рядко, но има и изключения. Последното от тях е звездата на Милан Андрий Шевченко. Украинецът покори един от най-европейските градове в Италия с лекотата, с която преодолява противниковите защитници и бележи красиви голове. Жилавата му физика, която той не пропуска да демонстрира след гол, развявайки фланелката си, действа безотказно на смуглите италианки. Бозавата му глава издържана в стил "Макаренко", става въпрос за прическата, също действа безотказно. А и Андрий пристигна в Милано със славата на разбивач на женски сърца. Девойките в Киев станаха пословични с обсадите си на тренировъчните бази на Динамо по времето, когато Шевченко риташе в родината си.
- В Украйна трябваше да се крия от хората, момичетата се обаждаха по телефона на охраната на съблекалнята, направо нямаше спасение - заяви пред една италианска телевизия нападателят в първите дни на италианска земя. Съвсем скоро откри, че в Милано не е по-различно. Анкета сред дамите на възраст от 16 - 29 години разкри, че повечето от тях смятат татуираните кръстове и дракони по тялото на Андрий за особено сексапилни. Малко от тях обаче знаят, че повечето от тези знаци бележат сектанското минало на техния идол. В Украйна, той е бил сред членовете на източноправославна секта, която се противопоставя на ортодоксалната църква и извършва голяма част от ритуалите си, като кръщенията, във водата на някое езеро.
- В Украйна почти всички футболисти имат имидж на лоши момчета, това са играчи дошли от улицата, пропушили на 10 години и някои от тях минали през детските педагогически стаи - разкрива Андрий. - Това се отнася и за мен, аз съм израснал на улицата. А в Киев условията понякога са много сурови. Ние не можем да сме хора от висшето общество, нямаме особено добри салонни обноски, колкото и пари да печелим на терена. Но кой харесва прекалено добрите момчета? Във всеки случай не и момичетата. Вкусът на Шевченко към жените обаче е лишен от всякакви изненади. Той предпочита русокоси девойки, високи и колко се може по-голяма гръдна обиколка. Клише. Но пък широко разпространено в Италия. С това може да се обясни слабостта му към телевизионни звезди, оставили едно малко състояние в клиниките за пластична хирургия, специализирани в уголемяването на бюстове.
- Получавал съм хиляди предложения за женитба, но имам да свърша още много неща, преди да се реша на тази толкова отговорна стъпка - откровеничи Шевченко през април 2003 г. - Харесва ми да съм лошото момче, момичетата направо полудяват. А на мен това ми харесва. . . Явно Андрий Шевченко свърши доста други отговорни неща след като спечели Шампионската лига с Милан през май месец, след като отбеляза победната дузпа и беше постоянна заплаха за Буфон през целия мач и имаше несправедливо отменен гол. След това взе Златната топка на "Франс Футбол" и се реши да направи голямата стъпка като взе за своя съпруга Кристина Пажик, с която вече си имат син на име Джордан. Още нещо за Шевченко :Андрий е привлечен в школата на Динами на 9-годишна възраст. През 1990 година Динамо участва в турнир в Уелс, организиран от Ян Ръш. Шевченко става голмайстор на турнира и Ръш му подарява футболните си обувки. Нападателят на Милан обича плуването, билярда, тениса и бързите коли. Най-стара е любовта към колите, предадена му от баща му, който е автомобилен инженер. Националния отбор на Дания от световното първенство през 1986 година е любимият тим на Андрий. Другите му идоли във футбола са Пеле, Зико, Платини и Ромарио. Шевченко харесва покойния Фреди Меркюри и екссъветската звезда Лайма Вайкуле. Обича да гледа филми с Джулия Робъртс и Александър Абдулов. Любимите му напитки са сок от портокал и ананас. Доходен бизнес захвана дъщерята на покойния украински футболен треньор Валерий Лобановски. Предприемчивата Светлана върти бар-ресторант "Динамо" в Киев. Тук всеки посетител може да хапне ястие "Зидан”, "Пеле", а също и да се напие с коктейл "Шевченко". Обикновено посетителите хапват ребърца "Ребров", като ги поливат с коктейл "Шева". Въпросното питие държи рекорда по поръчки. А любезната домакиня щедро предоставя рецептата на всеки посетител: сок от грейпфрут, уиски и куантро в съотношение 50:25:25 и "Шева" е готов!

Изтотвено от Екипа на ACMilan-bg.com
Български фен - сайт на Милан