Скарони: Имаме пълна вяра в Пиоли и резултатите укрепват доверието ни

Скарони: Имаме пълна вяра в Пиоли и резултатите укрепват доверието ни

Президентът на Милан Паоло Скарони изрази доверието си в старши треньора на „росонерите“ Стефано Пиоли в понеделник сутрин след победата на отбора с 1-0 над шампиона на Серия А за сезон 2022-23 Наполи на Сан Сиро.

Скарони даде интервю пред Radio Anch'io Sport по Rai 1 в понеделник сутрин, по време на което даде своята оценка за отбора, техния треньор и потенциалния нов стадион в Сан Донато.

„Да заимствам думите както на нашия главен изпълнителен директор Джорджо Фурлани, така и на (Златан) Ибрахимович, ние имаме пълна вяра в Пиоли и резултатите укрепват доверието ни“, каза Скарони пред слушателите в понеделник сутринта.

Скарони също така говори за Рафаел Леао и неговата голова суша през този сезон. Португалският национал е допринесъл с три гола в Серия А и девет асистенции в 24 мача.

С асистенцията си за гола на Тео Ернандес срещу Наполи, Леао има три в последните си два мача.

„Луд съм по головете на Леао, но ако той продължи да прави асистенции като тази вчера, аз също съм много доволен от това“, каза Скарони.

Скарони също информира привържениците с новини за проекта за новия стадион в Сан Донато.

Милан, чрез СпортЛайфСити, официално закупи земя в Сан Донато миналата седмица, с намерението да построи стадион със 70 000 места, който да замени Стадио Джузепе Меаца.

„Купихме земята, получихме благоприятно решение от община Сан Донато, но имаме цяла поредица от стъпки по отношение на региона и местните власти.

„Ние сме умерени оптимисти, въпреки че в Италия да бъдеш оптимист за изграждането на стадион е доста трудна задача.

„Продължаваме напред, имаме нужда от нов стадион. Кметът на Милано ни помоли да направим последен опит, за да видим дали е възможна реконструкция(на Сан Сиро). Малко негативно настроен съм към тази идея, не мога да разбера как дейности от такъв мащаб могат да се извършват на стадион, който приема 70 000 души всяка седмица.

„Технически проблемът е труден за решаване, но кметът ни помоли да обсъдим този вариант още веднъж и ние ще уважим неговото желание.“

Какво мислите за състоянието на Серия А?

„Виждаме две несъответствия между институциите и интересите на клубовете. Първото е между лигата като цяло и федерацията. Ние в Лига Серия А, които финансираме италианския футбол, притежаваме 12% от властта във Федерацията.

„Това е аномалия, резултат от закона на Меландри, който създава усещане за постоянно безсилие. Гласът ни в Италианската футболна федерация е слаб, въпреки че трябва да е силен, много силен, като се има предвид, че плащаме всички сметки на италианския футбол.

„Второто несъответствие е неправилно дефинирано между малки и големи отбори. В действителност ние клубовете, които участваме в международни състезания, които имаме много играчи, повикани от националните отбори, се оплакваме от твърде многото мачове.

„Играчите участват в европейските турнири, националния отбор, Купата на Италия и Серия А. Всичко това води до пренасищане от мачове, което става непоносимо и което е причина за много контузии.”

Искате ли Серия А с 18 отбора?

„Надявам се да бъде постигнато решение. Имали сме Серия А с 18 отбора, всъщност си спомням и с 16. Искаме да избегнем твърде многото мачове. Играем твърде много.

„Не вярвам, че едното разминаване засяга другото, това са два различни проблема. Лигата трябва да има повече влиянив в рамките на Италианската футболна федерация, това е въпрос, който засяга всички и който трябва да бъде коригиран.”

Government.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

12.02.2024
nikossf