Стефано Пиоли: Важна победа, ще се опитаме да спечелим всички срещи до края

Стефано Пиоли: Важна победа, ще се опитаме да спечелим всички срещи до края

Говорейки пред DAZN след мача, цитиран от МиланНюз, Пиоли сподели какво мисли за представянето на „росонерите“.

Класирането, на осем точки от върха сте...

„Справяме се добре през последния месец и половина, опитваме се да поддържаме много високото темпо на Интер. Интер прави невероятен сезон и ние ще се опитаме да спечелим всеки мач от тук до края, ще видим какво можем да направим.

„Няма смисъл да гледам назад, сега предстои и Лига Европа. Ще има повече ангажименти и ще има още по-голям разход на енергия: ще трябва да се справяме добре в Европа и в първенството.“

Ще анализирате ли слабите контраатаки, които можеха да сложат край на мача?

„Имахме шанса да удвоим преднината, ще прегледаме ситуациите отново. Но така или иначе нещата при нас не се променят (смее се), така че е добре да спечелим мач като този, трябваше да работим много добре в дефанзивната фаза, да бъдем много внимателни. Борихме се като отбор, искахме да победим. Това са важни ситуации.”

Как са Бенасер и Калабрия?

„Мисля, че при Исма беше просто умора, в края на първото полувреме той ми каза, че е уморен. Но той е добре, идва от Купата на Африканските нации и контузия. Калабрия има проблем с адуктора, но все още не знаем степента на травмата, ще разберем през следващите няколко дни.

„Тшау ще се завърне, но не мисля, че ще играе от самото начало. Очакваме с нетърпение четвъртък, искаме да се представим добре в първия мач и да вземем малко предимство.”

Как се справихте с позицията на Кварацхелия?

„В последния мач те изненадващо се върнаха към защита с четирима срещу Верона, не знаехме каква система ще използват. След това в средата на седмицата излезе новината, че Квара може да играе по-близо до нападателя.

„Вярвам, че през първото полувреме с тяхното 3-5-2 се позиционирахме добре, през второто полувреме с 4-3-3 те създадоха още няколко положения. Можехме да атакуваме техните четирима защитници по-добре.”

Днес Милан се защитаваше по-организирано и с готовност да страда...

„Проведох много дискусии с играчите през последните седмици относно нашите нагласи в защитната фаза и това, че сме по-компактни, по-малко склонни да атакуваме веднага високо по терена, може да ни помогне.

„Беше балансиран, подреден Милан. Накараха ни да работим здраво, но никой не се предаде. Трябва да насочим вниманието си към следващия двубой.”

Тео и Леао показаха ли най-доброто от себе си, както преди?

„Да. По необходимост Тео беше предложил да играе като централен защитник и по мое мнение го направи брилянтно. На крилото се чуват, миришат се, познават се, целуват се, целувам ги и аз като вкарат гол (смее се).

„Мисля, че Тео имаше трудности миналата година да преодолее разочарованието от финала на Световното първенство, както и умората от турнира през този период. Тази година, когато подновихме сезона, той беше много позитивен, проактивен.

„Той стана лидер на този отбор, не говори много. Мачовете, които изигра като централен защитник, го накараха да разбере колко по-внимателен и активен може да бъде във фаза защита. Той има толкова голям потенциал, че трябва да продължи по този начин.”

Предстои сблъсък с Рен, какъв мач ще бъде?

„Трудно предизвикателство. Гледах ги и срещу Льо Авър, изпитваха повече затруднения. Това е отбор, който е добре психически и физически, има качествени играчи. Ще бъде трудно предизвикателство. Ще трябва да се опитаме да се справим добре у дома.”

Колаж bing.com

12.02.2024
nikossf