В Сан Донато поискаха провеждане на референдум за стадиона

В Сан Донато поискаха провеждане на референдум за стадиона

Граждани на Сан Донато подадоха официално искане за референдум до Общинския съвет, притеснени от плановете на Милан за стадиона в района на Сан Франческо. Кметът Франческо Скуери обаче омаловажава въздействието на това искане.

Проектът за стадион на Милан наскоро навлезе в нова фаза не само защото клубът купи земята в района Сан Франческо за 40 милиона евро, но и защото техническият комитет на Общинския съвет одобри проекта. Естествено обаче не всички реакции към това са положителни.

Както съобщава Тутоспорт(чрез МиланНюз), 120 граждани са подписали искането за консултативен референдум. Въпреки това кметът Франческо Скуери още в началото даде да се разбере, че обществеността ще бъде информирана за изграждането на стадиона.

„Изправени сме пред много важно решение и е правилно жителите на нашата община да изразят мнението си. Неслучайно обаче сред подписалите искането за референдум има и граждани, които все още не са изградили ясна позиция за или против стадиона“, каза той.

Милан остава много уверен, особено след като пристигна подкрепата на съвета. Наистина има причини феновете на "росонерите" да са оптимисти въпреки (очакваната) съпротива.

09.02.2024
nikossf