Мирабели: Чалханоолу не искаше да напуска Милан

Мирабели: Чалханоолу не искаше да напуска Милан

Бившият директор на Милан Масимилиано Мирабели заяви, че клубът не е искал да задържи Хакан Чалханоoлу и следователно всякакви приказки, че той ги е предал, са далеч от истината.

Чалханоолу беше един от играчите, които Мирабели доведе в Милан по време на летния трансферен прозорец на 2017г, но турският национал напусна след четири години в клуба, за да се присъедини към Интер със свободен трансфер.

Чалханоолу играе по-сериозна роля под ръководството на Симоне Индзаги, печели похвали за представянето си и се надява най-накрая да спечели Скудето този сезон, след като гледа празнуването на стария си клуб Милан през 2022 г.

Тази сутрин Тутоспорт публикува интервю с Мирабели, бившия спортен директор на „росонерите“, който доведе тогавашния 23-годишен футболист в Милан, а коментарите му бяха предадени от Радио Росонера.

Разкажете ни за решението да го привлечете през 2017 г.

„Наистина вярвах в това. Фасоне ми даде голяма увереност, като ми каза: „Масимо, ако мислиш, че е силен играч, нека го вземем, другото не ме интересува“.

„Когато Монтела беше уволнен от Милан, той се оплака, че го е намерил в съблекалнята. Или по-скоро, че не е играч, избран от него, а от мен.

„Агентът му подчерта как момчето би харесало фланелката с номер 10. Обещах му тази фланелка само ако свърши важна работа преди това, тъй като се срещнахме с него преди да премине в Милан. В Милан той изпълняваше различни роли и беше сред главните герои.

Какви са сега отношенията между вас?

„Все още сме привързани. Той ме нарича „баща“, тъй като бях важен за кариерата му, негов футболен баща. Ако не го бях довел в Милано, можеше да рискува да не направи кариерата, която има.

Той реши да се присъедини към Интер...

„Когато смените червено-черната част на Милано за черно-синята, нормално е да има определени реакции. „Росонерите“ знаят, че са загубили много важен играч.

„Напусна ли заради 500 000 евро?

„Истината е друга. Някой искаше да заличи свършената работа. Милан трябваше да се бори, за да го задържи, а не да го остави да си отиде със свободен трансфер, както се случи с Донарума и Кесие.

„Феновете на Милан му се възхищаваха. Днес смятат, че той е предал „росонерите“, но това не е така. Милан е този, който не искаше да задържи Чалханоолу, а не Чалханоолу, който искаше да напусне Милан.

А как се справя днес?

„Прави разликата. Тази разлика, която има сега между Интер и Милан, може би нямаше да съществува, ако Чалха беше останал. "Росонерите" трябва да си хапят ръцете за случилото се."

Fuguito, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

08.02.2024
NIKOSSF