Фурлани: Пиоли е нашият треньор. Слуховете за негова смяна отегчават и мен

Фурлани: Пиоли е нашият треньор. Слуховете за негова смяна отегчават и мен

Изпълнителният директор на Милан Джорджо Фурлани говори по време на събитието за представяне на новата четвърта фланелка на отбора.

За Ибрахимович: „Както вече казах няколко пъти, Ибра е огромна добавена стойност за нас. Той беше шампион на терена и ще бъде шампион и извън терена."

За стадиона: „Имаме този проект в Сан Донато, както всички знаете, и ще продължим по този път. Това е дълъг процес. Сред различните проблеми, които съществуват в Италия, е, че не е възможно да се правят инвестиции в инфраструктура."

За момента на Милан: „Нещата са такива, каквито са. Имахме труден период и нямахме късмет с контузиите. Сега всички се завръщат и последните няколко мача вървят добре. Стискаме палци и дано се представим добре до края на сезона."

За скудетото: „Дали все още вярваме? Питайте треньора и играчите. Ние излизаме на терена всеки мач, за да победим. Сметките се правят накрая“.

За Леао: „Всички наши играчи са високо оценени. Рафа нямаше късмет пред гола, но както знаете той ни носи много положителни неща. Головете ще дойдат."

Относно трансферния пазар: „Много от вас ми зададоха въпроси по тази тема, но през януари ясно казах, че не е задължително да привличаме нови играчи. Радваме се на завръщането на Габия, той е в много добра форма. Имаме Кяер, Симич и други играчи. И контузените се завръщат скоро. Винаги сме го казвали: ние не купуваме само, за да купим някой. Играчите отново са налични, така че извънредното положение приключи. Тео също се справи много добре, когато трябваше да играе като централен защитник. Купуването, за да се купи, би било по-скоро за задоволяване на тълпата, отколкото за истинска необходимост."

За четвъртата фланелка: „И двете са много красиви, и светлата, и тъмната. Всъщност бих попитал коя ви харесва повече."

За бъдещия треньор на Милан: „И мен ли ме отегчават слуховете за треньорския пост? Да много. Винаги съм го казвал: Пиоли е нашият треньор и клубът е с него, както потвърди и Златан. Тези слухове дразнят и отегчават. Щастливи сме, че имаме Пиоли и сме благодарни за това, което направи за Милан до момента: ние сме с него."

За Жиру: „Оливие е велик шампион. Той пристигна с двугодишен договор. Тогава той се справи толкова добре, че решихме да продължим още една година. Този сезон той се справя още по-добре, така че..."

За Зиркзе: „Той се справи добре срещу нас и се справя добре в шампионата, но той е играч на друг отбор. Твърде рано е".

За новата Шампионска лига и допълнителните два мача през януари. Форматът влияе ли на трансферите? „Не, не се променя много. Нека да видим как ще стигнем до там следващия януари."

За Милан-Наполи: „Добро предизвикателство. Във форма сме. Нашите момчета обичат да решават мачовете в последните минути, може би и в неделя ще се случи така."

За Йович: „Изненада ли ме? Абсолютно не, бях сигурен, че ще се справи по този начин."

За обратите в последните мачове: "Да кажем, че са полезни за сърцето, държат ни будни."

08.02.2024