Сагата продължава: Спортинг иска 45 милиона евро за Леао

Сагата продължава: Спортинг иска  45 милиона евро за Леао

Изглежда, че предположението, че подновяването на договора на Рафаел Леао ще сложи край на сагата с глобата, дължима на Спортинг (Лисабон), е грешно.

Леао поднови договора си с Милан миналия май до 2028 г., а вестник Record в Португалия заяви по това време, че Лил ще плати дължимата глоба на Спортинг след едностранното прекратяване на договора му през 2018 г.

Клубът от Лига 1 трябваше да преведе 20,3 милиона евро (16,5 милиона евро компенсация плюс 3,8 милиона евро лихви) след обжалване пред Швейцарския федерален съд, което те загубиха.

След това се оказа, че Милан всъщност е платил тази сума на Лил, които от своя страна да я преведат на португалския отбор, в замяна на премахване на освобождаващата клауза като част от подновяването на договора на Леао.

Днешното издание на Record съобщава, че португалският клуб стои твърдо на мнението си, че 20,3 милиона евро, които са получили, не са достатъчни.

Те винаги са искали 45 милиона евро и сега от Спортинг (Лисабон) се обърнаха към Спортния арбитражен съд в Лозана (Швейцария), за да се опитат да получат пълната сума, която смятат, че заслужават.

Първото изслушване е насрочено за 26 март, така че сагата с глобата на Леао за едностранното прекратяване на договора не показва признаци за скорошен край.

Off_Samuel, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

07.02.2024
nikossf