Джузепе Бергоми: Предпочитам да не изключвам Милан от сметките за титлата

Джузепе Бергоми: Предпочитам да не изключвам Милан от сметките за титлата

Легендарният бивш футболист на Интер и експерт коментатор в Sky Sport, Джузепе Бергоми, даде ексклузивно интервю за MilanNews.it. Ето какво каза той за това какво трябва да направи треньорът на "росонерите", за да получи кредит на доверие и през следващия сезон:

Какво трябва да направи Пиоли, за да остане в Милан през следващия сезон?

"Шампионатът е много дълъг и все още е отворен за първите три отбора в класирането. Треньорите знаят това: тяхната работа е обвързана с резултатите и ще трябва да видим какво ще се случи оттук до края на кампанията. Но едно е ясно: в трудните ситуации Милан винаги се измъква; когато се стигне до момента, в който се очаква да се каже „вече стига“, те печелят следващата неделя, след това отново печелят и винаги остават там, където са сега. Това е силата на треньорите, които държат групата под контрол.“

Попитан дали би връчил Скудетото на Интер още сега, Бергоми заяви:

"Имам твърде много бели коси, за да го направя. Мисля, че всичко все още е отворено. Също така ще зависи много от пътя в европейските турнири, които Интер и Милан ще извървят. Предпочитам да не изключвам "росонерите", защото те са в положителна серия и скоро ще възстановят много от контузените си играчи."

07.02.2024
Benedetta De Rossi, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons