Само 1 мускулна контузия през 2024. Ето какво стои зад тази положителна тенденция

Само 1 мускулна контузия през 2024. Ето какво стои зад тази положителна тенденция

През 2024 г. играчите на Милан са получили едва една мускулна контузия (Флоренци, който се оплака от претоварване в областта на левия адуктор, но вече се възстанови).

За сравнени, през декември в лазарета имаше четирима с мускулни проблеми, през ноември бройката бе 5, а през октомври цели 7.

В момента контузените играчи на "росонерите" са четирима: Малик Тиау, Фикайо Томори, Пиер Калулу и Томазо Побега. Първият, който се очаква да се завърне в игра, е германският бранител, който ще е на разположение на Пиоли след двайсетина дни (може би за Рен - Милан). Англичанинът се очаква през март. За италианския халф, опериран на 21 декември, ако всичко върви по предварителния план, ще е готов за игра през април.

Според "Гадзета дело Спорт", има две основни причини за тази положителна тенденция. През последния период "росонерите" играят само по един двубой на седмица, което позволява леко увеличаване на тренировъчните натоварвания и повече почивка.

Другият важен момент, който отбелязва ежедневникът, е качеството на терените в края на календарната година. с Понижаване на температурите терените се влошават, което неминуемо води до контузии.

През зимните месеци има твърде много мачове, твърде много пътувания и ангажименти с националния отбор. И всичко това в неблагоприятни климатични условия.

06.02.2024