Шака Траоре обясни защо е избрал Палермо и какво му е казал Стефано Пиоли

Шака Траоре обясни защо е избрал Палермо и какво му е казал Стефано Пиоли

Шака Траоре премина под наем в Палермо в последния ден от януарския трансферен прозорец, той разкри защо е избрал да направи промяна, както и какво му е казал Стефано Пиоли, преди да напусне.

Траоре започна по фантастичен начин през новата 2024 г., като отбеляза срещу Каляри в Купата на Италия и след това срещу Емполи в лигата, но през целия месец имаше слухове за потенциален наем, за да получи повече време за игра.

Палермо беше отборът, който спечели надпреварата за подписа му, а Ди Марцио съобщи, че това не е само сух договор за заем, но и такъв с опция за закупуване, определена на 10 милиона евро плюс 15% при бъдеща продажба, които ще влязат в касата на Милан.

В доклада не се споменава клауза за обратно откупуване.

Днес Шака беше представен като играч на Палермо на пресконференция и коментарите му бяха предадени от Радио Росонера.

Защо Палермо?

„Когато чух името Палермо, бях щастлив и горд, че мога да дойда на това фантастично място. Веднага бях развълнуван от идеята да дойда в този клуб, за да му помогна да постигне целите си за сезона.”

Какви бяха първите ти впечатления след победата с 3:0 в петък?

„Веднага щом пристигнах на стадиона, бях развълнуван да чуя феновете и да видя как хората подкрепят отбора. И все още съм развълнуван.

Какво ти каза Пиоли?

„Мога само да му благодаря за всичко, което направи за мен. Той ми помогна да постигна някои лични цели. Когато чу, че идвам в Палермо, той ми каза, че трябва да се ангажирам да дам най-доброто от себе си. Той ми направи комплимент, като ми каза да продължа както правех в Милан, давайки всичко от себе си за тази фланелка.”

Постави ли си някакви цели?

„Искам да помогна на Палермо да постигне промоция в Серия А. Лични цели? Вярно е, че съм нападател и трябва да вкарвам голове, но важното е промоцията, този отбор и този страхотен град го заслужават.”

Можеш ли да ни кажеш повече за условията на трансфера?

„Живея в настоящето, да видим какво ще излезе от него. Тук съм, за да помогна. Не ме интересува какво ще се случи след това. Просто искам да работя на терена и да помогна на отбора.”

Какво научи от периода си в Милан?

„Научих някои неща за света на футбола. Израснал съм много и в личен план. Освен футболен аспект, Милан те учи и да бъдеш мъж, добър човек като цяло. Работех не само на терена, но и с хората. Приеха ме като син, никога няма да спра да благодаря на Милан за това, което ми даде.”

Коя е любимата ти позиция?

„Предпочитам да играя отляво, но независимо къде съм поставен, винаги ще се опитвам да дам най-доброто от себе си. Играл съм също отдясно и в центъра.”

Това, че стана част от City Football Group повлия ли на избора ти?

„Това е най-важната футболна група в света. Когато чух за Палермо, бях доволен от вниманието, което толкова важна група има за мен.

На какво те научиха Леао и Жиру?

„Във футбола, както и в живота, никога не спираш да се учиш. Мисля, че съм добър в определени неща, но все още трябва да уча много, за да стигна до върха. Можете да се учите само от страхотни играчи, винаги с уважение. Може би дори кражбата на определени неща, които виждате да се правят на терена, помага много.

06.02.2024
nikossf