Детайли около клаузата на Леао

Детайли около клаузата на Леао

Според информации от Франция освобождаващата клауза от 175 милиона евро в договора на Рафаел Леао с Милан е валидна само за много кратък 10-дневен прозорец през лятото, докато ПСЖ подготвя офанзива за португалеца.

Нападателят наскоро подписа ново споразумение и то включва освобождаваща клауза, но подробностите досега са доста неясни.

Сега Footmercato поддържа тезата, че клаузата е на стойност 175 милиона евро и може да бъде изплатена на няколко вноски, което може да улесни много заинтересованите страни да я активират.

Въпреки това беше известно също, че има конкретни срокове и се появяват повече подробности за това.

Докладът посочва, че освобождаващата клауза в размер на 175 млн евро може да бъде задействана само от 5 юли до 15 юли всяка година до изтичането на договора през юни 2028 г.

Този кратък 10-дневен времеви отрязък означава, че всяка оферта извън този период ще трябва да премине през преговори директно с Милан.

Говори се, че Пари Сен Жермен подготвя оферта за Леао като заместник на Килиан Мбапе, който се насочва към Реал Мадрид като свободен агент през лятото.

В същото време според различни източници, приоритет на Рафаел Леао не е да играе като централен нападател в Пари Сен Жермен. Португалският флангови футболист иска да остане в ролята на ляво крило, което го кара да поглежда с все по-голям интерес към първенствата в Англия и Испания.

Журналистстът Sébastien Denis от footmercato стига още по-далеч в догадките. Твърди се, че Леао разглежда своя цикъл в Милан като почти приключил и през лятото ще направи опит да смени фланелката.

06.02.2024
nikossf