Пиоли ще се довери на разочарованието Йович

Пиоли ще се довери на разочарованието Йович

Пристигнал изненадващо на 'Миланело' в последните минути от летния трансферен прозорец, Лука Йович започна сезон 23/24 повече от разочароващо. Бившият играч на Фиорентина има на сметката си 0 гола, 0 асистенции и едва 2 удара в посока вратата (нито един точен) за 223 минути, които прекара на терена.

Показателите на Йович са наистина негативни, но с наказанието на Оливие Жиру, който ще пропусне двубоите с Фиорентина и Фрозиноне, Стефано Пиоли ще трябва да се довери на сръбския футболист.

Според информация от "Гадзета дело Спорт", Йович е фаворит за заместник на Жиру, защото неговият профил е разглеждан като натурален заместник на Жиру, но ежедневникът не изключва Пиоли да гласува доверие на Ноа Окафор, който обаче може да се наложи да замести контузения Рафаел Леао.

Не е тайна, че на "Алдо Роси" ще търсят нов нападател през януари, а бъдещето на Йович остава повече от несигурно и ще се реши през следващите 2-3 месеца.

"Знае да играе футбол и може да ни даде много добри емоции", заяви по негов адрес Пиоли в началото на сезона, но до този момент нападателят не разкрива своя потенциал, завършва "Гадзета дело Спорт".

20.11.2023
Oleg Bkhambri (Voltmetro), CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons