Адвокатите на Флоренци признаха, че играчът е залагал в незаконни сайтове

Адвокатите на Флоренци признаха, че играчът е залагал в незаконни сайтове

Адвокатите на Алесандро Флоренци потвърждават, че крайният защитник на Милан е признал, че е „залагал, използвайки незаконни сайтове“, но никога не е залагал на футболни мачове, така че вероятно го чака само глоба.

Италианският национал е разследван и вчера следобед прекара един час, давайки показанията си пред прокурора в Торино като част от текущото разследване на незаконния хазарт в Калчото.

„Алесандро Флоренци разговаря с прокурора Мануела Педрота, изяснявайки позицията си и потвърждавайки, че е абсолютно чужд за всякакъв вид залагания на футбол, нито пък са се появили други доказателства или предположения в този смисъл“, гласи изявление на адвокатите Джанлука Тоньоци и Антонио Конте .

„Той също призна, че е играл на незаконни платформи и предостави на прокурора всички поискани обяснения.“

Сандро Тонали и Николо Фаджоли признаха, че са залагали на футболни мачове, така че получиха съответно забрани от 10 и седем месеца.

Въпреки това, Николо Дзаниоло и Флоренци твърдят, че са залагали само в незаконни сайтове на игри като покер, блек джек и рулетка.

Очаква се играчите на Астън Вила и Милан да получат само глоби за това, а не забрана за участие в официални мачове за определен период.

Въпреки че Дзаниоло даде показанията си миналия месец, няма повече новини какви действия ще бъдат предприети срещу него.

17.11.2023
Nikossf Saggittarius A, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons