Сала призова Милан и Интер да преразгледат плановете си

Сала призова Милан и Интер да преразгледат плановете си

Кметът на Милано Джузепе Сала призова Милан и Интер да преразгледат плановете си да се преместят извън границите на града, за да построят новите си стадиони.

Милан и Интер стартираха съвместен проект преди четири години, в който декларираха целта си да построят нов стадион до Сан Сиро, преди частично да го разрушат, но се сблъскаха с много забавяния и съпротива.

Така клубовете решиха да поемат по различни пътища. „Росонерите“ взеха решение да се фокусират върху Сан Донато за новия си дом и наскоро представиха проекта пред общинския съвет.

Междувременно Интер изглежда иска да продължи напред с проект в Розано, а кметът Сала говори за плановете на отборите на изложението Piero della Francesca, като коментарите му бяха предадени от Калчомеркато.

„Клубовете могат законно да отидат и да построят стадионите си, където пожелаят, аз лично вярвам, че е изключителна грешка на клубовете да не построят стадион в Милано“, каза той.

„Вярвам, че стадион извън Милано ще бъде много труден за управление, защото не знам колко полицаи има в Розано, смятат да прехвърлят 100 полицаи всеки път, когато има мач? Ето това е илюзорно, според мен те изричат много лъжи.

„Лъжа, която чувам, е, че клубовете могат да гарантират безопасност, но къде? Те не могат да го направят. Смятам, че това е грешка, която може да бъде видяна с невъоръжено око от страна на клубовете, но вярвам, че от тяхна гледна точка те могат да се оплачат от факта, че поради нашите ограничения и нашата мудност не успяхме да дадем отговори за кратко време. Не искам да считам този въпрос за приключен.

„Също така ще има „затруднения“ за стадиона на Милан в Сан Донато, защото е необходимо изграждане на паркоместа, тъй като метрото е на километър и половина. Не мисля, че е възможно да паркирате в Южния парк или в Маура. Само приканвам отборите да помислят отново върху това.”[/quote]

16.11.2023
nikossf