Романьоли разказа своята версия за напускането си на Милан

Романьоли разказа своята версия за напускането си на Милан

Алесио Романьоли представи своята версия на събитията относно напускането му на Милан миналата година, разкривайки подробности за оферта, която след това е била оттеглена.

Романьоли прекара повече от половин десетилетие в Милан, след като се присъедини през лятото на 2015 г. от Рома, но напусна със свободен трансфер и премина в отбора, който подкрепя от дете - Лацио.

Той се превърна в титуляр там под ръководството на Маурицио Сари, като играе в схема с трима централни защитници, която може би по-добре показва качествата му и прикрива слабостите му. Въпреки това някои фенове на "росонерите" се съмняват дали решението да му бъде позволено да напусне със свободен трансфер е правилно.

Романоли даде интервю за Città Celeste, в което говори относно напускането на Милан и преминаването в Лацио като той разкри, че е имало оферта, която е щяло да го накара да удължи договора си, но тя е била оттеглена впоследствие.

„Чувствах ли се изоставен? Не, но имах споразумение с клуба, след което те направиха други избори и аз направих своя. Всичко завърши мирно, след седем години, в които се чувствах добре. Това, което прекарах в Милан, беше много красиво за мен, което винаги ще нося в сърцето си“, каза той.

„13-ти номер? Това беше фланелката на Неста, нормално е един защитник да се стреми да я носи. Има и други номера, към които съм привързан и които не можах да взема в Милан, например 6, който е изваден от употреба. Галиани ми предложи 13-ти номер и аз приех.”

„Интер, Юве и Милан са свикнали да се състезават за първите места от години, всяка година се борят да спечелят или да си осигурят място в Шампионската лига. Накратко, имат различен манталитет. Но ние също трябва да се стремим към Шампионската лига.”

16.11.2023
nikossf Hadoken75, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons