Милан планира задълбочено разследване за контузиите

Милан планира задълбочено разследване за контузиите

Милан планира да извърши задълбочено разследване на причините, поради които тимът страда много повече от своите съперници, когато става въпрос за контузиите.

Тутоспорт пише, че старши треньорът Стефано Пиоли като ръководител на щаба ще бъде консултиран като част от процеса. „Областите на разследване“ на проблема с постоянните травми в Милан са много и с различен произход.

Те варират от лятната физически подготовка до ежедневните натоварвания на Миланело, през управление на възстановяването след мач до програми за превенция на спортни контузии. В крайна сметка се предвижда и обща оценка на служителите.

Що се отнася до последната точка, тя ще навлезе в много „деликатна“ област за Пиоли и за тези, които работят с него от години. Не е лесно за един клуб да се намеси и да уволни хора, които се ползват с доверието на треньора, без това да породи известни проблеми.

Милан иска да опита да избегне по-нататъшна нестабилност по отношение на формата на отбора, но може да се разгледат и други сценарии, които биха могли да помогнат. Например, нови фигури могат да се присъединят към треньорския щаб, които могат изцяло да поемат отговорността, на терена и на ниво база данни за подготовката на отбора.

Идеята, която изглежда най-правдоподобна в момента, предвижда сегашният екип от треньори по физическа подготовка – по искане на ръководството – да промени методологията си на работа.

След това промените ще бъдат оценени, за да се види дали има подобрение или ако негативната тенденция продължава, могат да се предприемат по-драстични действия.

16.11.2023
Nikossf Delu.95, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons