Проектът за стадион на Милан беше одобрен от мнозинството

Проектът за стадион на Милан беше одобрен от мнозинството

Вчера в Общинския съвет на Сан Донато се проведе разгорещен дебат като в крайна сметка проектът за стадион на Милан беше одобрен от мнозинството. В края на срещата кметът даде да се разбере защо проектът трябва да бъде оценен правилно.

Милан започна политическия процес преди известно време, представяйки „вариацията“ на първоначално одобрения проект на СпортлайфСити за района. Поради това Общинския съвет в момента оценява предложението и скоро ще излезе с решение по въпроса.

Както съобщава Il Cittadino, вчера в съвета имаше разгорещен дебат, тъй като много представители на граждански организации също присъстваха, за да наблюдават срещата.

Полицията присъстваше в залата и беше принудена да успокоява страстите на няколко пъти, след като представителите на опозицията създаваха известна суматоха.

Петицията срещу стадиона, която първоначално беше внесена през лятото, беше отхвърлена от мнозинството в Общинския съвет след гласуване. Промяната в представения проект трябва да бъде добре преценена, за да може да се вземе обосновано решение дали стадионът да бъде или да не бъде изграден.

Позицията на Общинския съвет е ясна, както се подчертава в документа за отговор, представен от кмета Франческо Скери: „Частното лице [СпортлайфСити] извършва действия в частна земя, на която той е собственик.“

Накратко, мнозинството Общинския съвет на Сан Донато одобри проекта на Милан в смисъл, че той ще премине през законовия политически процес, без да има външна намеса.

16.11.2023
POAN68, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons