Исмаел Бенасер : Искаме да спечелим Шампионската Лига

Исмаел Бенасер : Искаме да спечелим Шампионската Лига

Исмаел Бенасер потвърди, че трябва да се завърне на терена в средата на декември след седем месеца отсъствие след като получи контузия на връзките на коляното и уверява, че Милан „иска да спечели“ Шампионската лига.

Алжирският национал е извън игра, след като скъса предна кръстна връзка на коляното през май, което наложи операция и продължително лечение.

Той говори с репортери на събитие по случай откриването на Каза Милан Дубай и каза че очаква да се завърне в игра до средата на следващия месец.

„Трудно е. Когато имаш такъв тип контузия и в момент като този, защото това беше един от най-важните мачове в живота ми.

„Но е добре, когато виждаш положителни неща ден след ден, работиш, имаш някакъв план да се върнеш, виждаш, че остават още няколко стъпки. Не работих два месеца след това започнах да карам велоергометър, да тичам и още и още.

„Всичко върви добре и не чувствам болка в коляното си. Нямаше негативна реакция.”

25-годишният футболист получи контузия по време на полуфинала на Шампионската лига срещу Интер на 10 май и въпреки трудното начало на настоящия сезон, той смята, че съотборниците му ще се завърнат отново там през 2024 г.

„Първо, играеш, за да спечелиш Шампионската лига, а не само да участваш в Шампионската лига“, каза Бенасер.

„Тогава, когато усетите вкуса на полуфинала на Шампионската лига, искате да отидете по-напред, да се справите по-добре. И затова ще опитаме тази година.

„Защото, както казах, не сме тук само за да сме тук в групата и това е, или четвъртфинал и това е. Не, искаме да спечелим турнира. Но, както видяхме, много отбори имат шансове да спечелят надпреварата.”

Милан не успя да отбележи нито един гол в първите си три мача, но победата с 2-1 над Пари Сен Жермен отвори пътя към продължаване напред.

„Когато играеш за Милан, искаш да печелиш всяка година. Тази година имаме много, много добър отбор, много добри играчи. През цялото време изграждаме колектив. Ще отнеме малко време, но ще се справим.”

15.11.2023
nikossf