Кардинале продължава да има пълно доверие в Стефано Пиоли

Кардинале продължава да има пълно доверие в Стефано Пиоли

Собственикът на Милан Гери Кардинале не смята, че позицията на Стефано Пиоли е под въпрос.

Както можеше да се очаква след толкова горчиво поражение в дербито срещу Интер, имаше призиви и дори спекулации, че Пиоли трябва да бъде отстранен от поста старши треньор.

Tези слухове бяха официално опровергани от собствениците от РедБърд. Вместо това Кардинале повтори пълното си доверие в треньора и проекта. Доверие и търпение са двете ключови думи.

Това лято Милан подсили отбора с 10 попълнения, почти пълна промяна, която не може да бъде отхвърлена след само четири мача. Дербито срещу Интер подчерта изоставането от "нерадзурите", но доверието в тима и Пиоли остава.

Милан се нуждае от време, за да позволи на всички нови играчи да се адаптират напълно, така че макар поражението в дербито да беше тежко, то не трябва и не може да поставя под въпрос проект, в който собствениците, ръководството и самите играчи са инвестирали много.

Какво би било необходимо, за да се разколебае това доверие, не е ясно, но друг негативен период каквито имаше през януари и март по-рано тази година може да постави на изпитание търпението на ръководителите на клуба.

18.09.2023
nikossf