Gazzetta: Постът на Пиоли не е в риск, но думите му след мача будят недоумение

Gazzetta: Постът на Пиоли не е в риск, но думите му след мача будят недоумение

Ръководството на Милан разглежда разгромната загуба от Интер с 1:5 като епизод, който приключва след последния съдийски сигнал. Шефовете на "Дявола" приемат загубата като загуба и нищо повече. Съботното фиаско не поставя по никакъв начин поста на Стефано Пиоли в риск.

Въпреки всички опити за успокояване на атмосферата, коментарите на Пиоли след двубоя предизвика недоумение в мнозина, допълва "Гадзета дело Спорт".

Специалистът заяви: "Ние бяхме в мача до 3-1, играхме добре 70 минути. Да се извиня на феновете? Не съм съгласен, че трябва. Не загубихме нарочно".

На противоположно мнение обаче е директорът на "Теле Ломбардия" Фабио Равецани, който остро критикува Пиоли след поражението (5-1).

„Пиоли не може да определи това 1-5 срещу Интер като случайност. Това означава, че не е разбрал какво означава Милан. Може би Малдини не е сгрешил напълно (б.п. по-рано през годината имаше спекулации, че Малдини е искал Пиоли да бъде сменен). Винаги има момент, в който треньорите изглеждат нелепо за думите, които казват. Това е смущаващ момент, който влияе и на спортно-техническата част."

18.9.2023
Werner100359, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons