Атилио Фонтана, президент на област Ломбардия : Ще окажем пълно съдействие на Милан

Атилио Фонтана, президент на област Ломбардия : Ще окажем пълно съдействие на Милан

Президентът на област Ломбардия Атилио Фонтана потвърди, че Милан планира да придвижи напред плана си за изграждането на нов стадион в Сан Донато.

Както Гадзета дело Спорт посочи наскоро, планът на Милан е за стадион с 65-70 000 места в района на Сан Франческо в Сан Донато, който да бъде завършен до 2029 г., който ще включва и редица други удобства като барове и ресторанти и потенциално новата централа на клуба.

Милан и Интер първоначално стартираха съвместен проект за изграждане на нов стадион в близост до Сан Сиро, като Популос беше избран да го проектира. Тези планове пропаднаха и преди няколко дни „росонерите“ спряха своя избор върху компанията Маника, която да проектира новия дом на Милан.

Фонтана говори по време на интервю за Радио Росонера и представи своята гледна точка относно това колко сериозни са намеренията на Милан относно изграждането на нов стадион в югоизточната част на града.

„Милан е твърдо решен да продължи напред с построяването на стадион в Сан Донато. Изтъкнатите проблеми са на път да бъдат решени. Скоро ще имаме официален статут на този избор“, каза той.

„Регионът ще даде своя принос във възможно най-кратки срокове. Разбираме, че скоростта е важна за Милан. Инвестицията на клуба е нещо, което ще ни позволи [той е фен на Милан] да се изравним с големите европейски клубове.“

„Ние сме изцяло на разположение да окажем необходимото съдействие на Милан. За цялата засегната зона ще има преки ползи благодарение на проекта за стадиона. Не мога да дам предварителни оценки за времето, но всичко трябва да се случи бързо и в съответствие с нуждите на клуба.”

Zakarie Faibis, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

15.09.2023
nikossf