Ла Гадзета дело Спорт: Милан подсилва полузащитата и нападението

Ла Гадзета дело Спорт: Милан подсилва полузащитата и нападението

Остават два кръга, в които ще се решат местата, даващи право на участие в Шампионска лига, но на „Алдо Роси“ вече обмислят сериозно своите ходове през лятото меркато.

Според информация от „Ла Гадзета дело Спорт“, отборът на Милан ще претърпи сериозни промени.

ЗА СРЕДАТА: Ежедневникът съобщава, че дискутираните имена са Даичи Камада, който от няколко седмици е приоритет за Малдини и Масара. Японският полузащитник е способен да играе и в двете фази на терена, а през настоящия сезон има на сметката си 16 гола за Айнтрахт Франкфурт. За Камада основните предимства са безплатен трансфер и ниската заплата.

Другото име е на Давиде Фратези. Халфът на Сасуоло също е идеален профил, защото е способен да играе, както в защита, така и в нападение. През този сезон Фратези има на сметката си 11 гола, но „росонерите“ нямат никакво намерение да влизат в наддаване. Играчът е оценен на близо 20 млн. Евро.

В ПРЕДНИ ПОЗИЦИИ: Един от летните приоритети на ръководството на Милан обаче си остава атаката. През настоящата кампания Ребич и Ориги разочароваха и единствено Оливие Жиру се представя достойно. Поради тази причина Милан има нужда от млад нападател с голям потенциал.

Ежедневникът намеква за за 23-годишния играч на Ланс Лоис Опенда, който е с 19 точни попадения.

Според това, което съобщи Gazzetta, агентът на играча е запознат с интереса на „росонерите“, но в същото време и на други европейски клубове: най-вече Борусия Дортмунд. Цената на белгиеца е 25 млн. евро.

Евентуалното пристигане на Опенда няма да затвори вратите за Марко Арнаутови от Болоня, който е спряган за заместник на Ибрахимович.

26.05.2023