ШдК може да напусне Милан още това лято

ШдК може да напусне Милан още това лято

Шарле Де Кетеларе може да напусне Милан през летния трансферен прозорец. Пристигналият преди по-малко от 12 месеца от Брюж плеймейкър не успя да разкрие потенциала си и според "Гадзета дело Спорт", бъдещето му на "Сан Сиро" е несигурно.

Шарле Де Кетеларе записа 39 участия през настоящата кампания и се отчете с едва една асистенция през август 2022 г.

На "Алдо Роси" продължават да го защитават пред медиите, изтъквайки като причина за трудната му адаптация младата възраст, друга държава, напрежението на големия клуб. Директорите на "росонерите" нееднократно дадоха за пример другите млади момчета като Сандро Тонали и Рафаел Леао, които също имаха нужда да почувстват доверие преди да разкрият потенциала си.

В последните дни обаче нещо като че ли се промени. В края на Милан-Сампдория, идеален мач, в който можеше Шарле да се разпише и в който отново не успя, дори Стефано Пиоли остави впечатлението, че почти е свалил доверието си от него.

Запитан дали играчът ще бъде даден под наем в Монца, Пиоли бе повече от лаконичен: "Не знам, все още не сме обсъждали подобни подробности с ръководството. Остават ни два важни мача и затова ще правим равносметка в края на шампионата".

Накратко, за онлайн версията на „розовата библия“, Де Кетеларе може да напусне Милан под наем през следващия трансферен прозорец.

23.05.2023
Werner100359, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons