Абиати: Менян е сред най-добрите вратари в света. Оценката за сезона е 8 от 10

Абиати: Менян е сред най-добрите вратари в света. Оценката за сезона е 8 от 10

Кристиан Абиати говори в кулоарите на десетото издание на "Мемориала на Клаудио Липи" във Висмара. Това са неговите думи, обобщени от MilanNews.it:

"Ако Милан успее да се класира в Шампионската лига, бих дал оценка 8 за сезона, защото никой никога не очакваше този отбор да стигне до полуфинал в Шампионската лига. Нормално е загубата от Интер в дербито да намали стойността на сезона в очите на останалите, но според мен росонерите направиха отличен сезон."

"Леао със сигурност е звездата на отбора. Когато отсъства шампионът ти липсва нещо. Рафа е този, който умее да завършва атаките. Той е с много ключова роля в отбора. Както винаги съм казвал, клубът и треньорът свършиха страхотна работа през последните години."

"В дербито на Милан му липсваше правилната нагласа в първите минути. Мисля, че съставът на Интер в момента е по-добър от този на Милан."

"Не познавах Менян преди да дойде в Милан и ме изненада приятно. Той е отличен вратар и в момента е сред най-силните, заедно с Куртоа".

"В съвременния футбол играта с крака е фундаментална. Вратарят на Интер също не се справя лошо в тази фаза от играта. Вратарят трябва да е първият, който да изгражда играта на отбора".

"Менян ли е най-добрият вратар в историята на Милан? Знаете ли, ако оценявате вратар за сезон или два, тогава аз казвам „да“. Да остана в Милан дълги години, както са правили много други вратари, е най-трудното нещо, така че мисля, че все още има време да даваме оценки. В отбора са били Донарума, Джовани Гали, Себастиано Роси, Дида. Милан винаги е имал страхотни вратари."

"На Милан му е необходима малко по-дълга скамейка, за да постигне повече успехи".

"Пиоли? Никога не съм бил треньор, така че не мога да съдя работата на Пиоли. Това, което виждам отвън е, че според мен беше свършена отлична работа, нека не забравяме, че миналата година Милан спечели шампионата, а тази година стигна до полуфинал в Шампионската лига".

23.05.2023
32clemente, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons