Малдини: Надявах се да не ме попитате за договора на Пиоли

Малдини: Надявах се да не ме попитате за договора на Пиоли

Милан претърпя разгромна загуба с 4-0 на "Олимпико" от отбора на Лацио.

Ето какво заяви техническият директор на "росонерите" след края на двубоя:

"През миналия сезон още след няколко двубоя знаехме, че ще се борим за Скудетото. Сега ситуацията е по-различна: отпаднахме за Купата на Италия, загубихме лошо финала за Суперкупата от Интер. Сега дойде и тази загуба, като получихме 11 гола в 3 двубоя, така че е нормално да признаем, че моментът е деликатен. Миналия сезон печелихме с нашия дух и сега трябва да го преоткрием отново, без дори да си помисляме да правим драми. На второ място сме в класирането, след като за две години успяхме да се класираме в шампионска лига и да спечелим Скудетото. С цялото ми уважение към критиките, този отбор все още е своите параметри".

"Срещу Рома загубихме две точки в мач, в който тотално доминирахме. Оттам до известна степен започна всичко, след като бяхме изиграли отличен мач в Салерно. Е, добре, наистина нещата не са добре: приемаме го. Опит, всичко е важен опит. В момента чакаме много играчи, които ще се завърнат в игра, имаме многоброен състав. Задържахме почти всички от миналия сезон. Знаем, че не сме на нивото на най-добрите в Европа, но нека припомним, че в сравнение с миналата година се класирахме за елиминациите на Шампионската лига и това е голямо постижение".

"Кесие и Романьоли? Кесие напусна, защото имаше искания, които не можахме да удовлетворим, случи се с много играчи. Сега трябва ние сами да създаваме играчи. Тонали и Бенасер формират полузащита от най-високо ниво. Романьоли напусна, но още миналия сезон титулярното дуо беше Томори и Калулу. Ясно е, че изоставаме от Наполи и не сме на безопасна дистанция от преследвачите."

"Проблемите в защита се получават, когато първите, които пресират не успеят да спрат атаката. Тогава става опасно за защитата. Трудно ни е да се движим компактно. Това ни липсва през последните 20 дни. Това може да се промени, защото го правихме не много отдавна. Много пъти психологическият аспект води до грешни решения".

"Последните тестове на Менян минаха добре, очакваме го през февруари, но не знам точно кога".

"Ориги има договор за 4 години, Де Кетеларе има за 5, така че не може да генерализираме след едва пет месеца. Да се впишеш в отбор, който функционира перфектно е много по-лесно, отколкото в отбор, който не е сработен. Това не се оказа лесно за Де Кетеларе, но той има страхотни качества, въпрос на време е".

"Масара вече каза всичко за Дзаниоло, но е безполезно да крием реалността: ние няма да се отклоним от нашата стратегия".

Ето и думите на Фредерик Масара: "„Фокусирани сме върху мача и шампионата. Пазарът все още е отворен, въпреки че вече многократно казахме, че нямаме специални нужди и продължаваме да мислим по този начин. След това ще видим дали има възможности от сега до края, но мисля, че ще бъде много трудно."

Паоло Малдини продължи: "Всеки ден разговаряме с Пиоли, преди и след тренировки. Разочаровани сме, отпаднахме в два от четири турнира, които можехме да спечелим. Наполи прави фантастичен шампионат, ако спечелят още 50 точки, няма кой да им отнеме скудетото".

Журналистите попитаха Малдини и за бъдещето на Стефано Пиоли.

„Това е въпрос, който се надявах да не чуя. Трябва да отговоря положително, той остава на поста си, след това, което ви казах и беше направено дотук, задаването на този въпрос наистина ми се струва…”.

25.1.2023
GOAL TV, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons