Пиоли: Имаме две опции: или да продължим да се самосъжаляваме, или да реагираме

Пиоли: Имаме две опции: или да продължим да се самосъжаляваме, или да реагираме

Наставникът на Милан Стефано Пиоли заяви, че неговият отбор работи, за да излезе от трудния период, в който се намира. “Росонерите” ще се опитат да излязат от серията си от четири мача без успех, спечелвайки утрешния сблъсък с Лацио на “Олимпико”.

“Трябва да преодолеем трудния период. Сега има критики, отново сме голям отбор би очакванията са високи, но имаме солидни основи. Нека се изправим пред този момент със смирение, компактност и желание за реакция. Моите играчи са силни и заслужават моето доверие. Трябва да се подобрим от всяка гледна точка. Най-важният аспект е психологическият. Помним миналогодишния мач, в който страдахме, но издържахме и си тръгнахме с победата. Този мач е важен, защото искаме да превъзмогнем този труден момент в представяне като за Милан. Работим върху нашите принципи и как да стоим на терена. Знаем какво трябва да правим, просто трябва да го приложим на терена. Когато тренираш толкова силен отбор, очакванията винаги са много високи. Бяха трудни 10 дни, играхме много и трябваше да направим повече.

Сега имаме две опции: или да продължим да се самосъжаляваме, или да реагираме. Правим всичко възможно за второто. Имам много отговорен колектив. Играчите ми са много позитивни и ни донесоха много енергия, а сега трябва да се изправим пред негативите. Не сме търсили виновник, всички трябва да се справим по-добре. Трябва да сме по-цинични и конкретни и в двете фази на играта. За два-три мача не се губи идентичност. Страдахме, но нашата идентичност е ясна и прецизна. Лацио правят отличен сезон и имат способен треньор с много точна идентичност. Чиро Имобиле ще им липсва, но Фелипе Андерсон се справя добре като централен нападател. Възстановяването на Златан Ибрахимович върви добре, той спазва програмата и започна самостоятелна работа на терена. Той винаги присъства в съблекалнята, така че определено е говорил с тима”, коментира Пиоли на днешната си пресконференция.

23.01.2023
Калоян Антонов, Спортал Football.ua, CC BY-SA 3.0 GFDL, via Wikimedia Commons