Калюлю: Мачът с Челси ще е добър тест за нас

Калюлю: Мачът с Челси ще е добър тест за нас

Безспорно Пиер Калюлю е след основните фигури на Милан, благодарение на които "росонерите" спечелиха 19-ото си скудето. Ето какво заяви централният бранител на "Дявола":

"Конкуренцията винаги дава положителен ефект. Имаме нужда от нея. По-добре е за всички нас. В Милан няма двусмислие, всички се раздаваме на максимум за отбора".

"Ориги и Де Кетеларе притежават огромен потенциал и опит, който ни е необходим. С Челси ще бъде добър тест за нас, където да успеем да демонстрираме нашите шампионски качества. Историята на Милан не ни тежи, но е допълнителна мотивация за нас. Няма да е леко, но сме горди, че имаме възможност да върнем Милан, където му е мястото".

"Срещу Наполи някои детайли направиха разликата. Загубихме три точки, но не трябва да зачеркваме всичко. Човек се учи и от загубите, те ти помагат да се подобряваш".

Калюлю коментира и преговорите, които води с ръководството на Милан: "Ако всичко продължава както досега, да печелим, да играя като титуляр, остава само желанието да продължим заедно. Сигурен съм, че ще имаме повод да говорим с ръководството за моя договор".

21.9.2022
Saggittarius A, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons