GdS: Леао бърза да преподпише с Милан, защото Челси ще атакува през януари

GdS: Леао бърза да преподпише с Милан, защото Челси ще атакува през януари

Милан-Наполи беше мачът на големите отсъствия, тъй като липсваха най-силните играчи на двата отбора, а именно Рафаел Леао и Виктор Осимен. В крайна сметка повече натежа отсъствието на португалеца, без когото росонерите загубиха скорост, непредсказуемост и голове.

Отборът на Стефано Пиоли все пак успя да изгради много положения за гол, но с бившия играч на Лил на терена може би мачът щеше да се развие по различен начин.

ЛЕО БЪРЗА

Според информация от „La Gazzetta dello Sport“, отчитайки важността на младия нападател, подновяването на договора на португалеца продължава да е приоритет номер едно. Ежедневникът твърди, че следващите седмици ще са от решаващо значение, защото Челси продължава да се опитва да го отмъкне от „росонерите“ и се очаква нова оферта през януари.

„La Gazzetta dello Sport“ допълва, че самият играч бърза да подпише нов договор и вече разговорите са в ход, но засега споразумението остава далече.

ВЪПРОС НА КОМПЕНСАЦИИ

Играчът иска заплата от 7 милиона евро на сезон, докато мениджърите на Дявола са склонни да предложат около 6 милиона на година.

Голямата тема на разговорите остава компенсацията към Спортинг Лисабон (б.п. Леао трябва да плати 19 милиона евро на бившия си отбор за едностранното прекратяване на договора му през 2018 г.)

Първоначално изглеждаше, че тази сума ще бъде разделена между Лил, Милан и играча, но в момента Рафа иска двата клуба, в частност “росонерите”, да покрият цялото плащане.

Възелът в преговорите се върти около тази тема. Всички страни имат желание да продължат заедно, но ще са необходими големи усилия и компромиси, за да се постигне споразумение.

Темата остава открита, така че следващите три месеца ще бъдат с ключово значение.

20.09.2022
Saggittarius A, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons