Пресконференцията на Пиоли преди мача с Наполи

Пресконференцията на Пиоли преди мача с Наполи

Наставникът на Милан Стефано Пиоли намекна, че в сблъсъка с Наполи наказаната звезда Рафаел Леао ще бъде заменен от дясното крило Алексис Салемакерс, както предполагат италианските медии.

“Труден мач срещу опонент, който има всички заложби на страхотен отбор. Разполагат с техника и качество, а също така са добре тренирани. Зарядът на нашите фенове е на най-високо ниво и ние получаваме много енергия от тях. Точно от това се нуждаем, за да играем нашия футбол. Заместникът на Леао? Няма значение кой се отсъства утре, а да имаме дух и качество. Салемакерс е дясно крило с добър десен крак и може да играе отляво, да преследва и да стреля. Интензитетът утре ще бъде много важен. Ще извикам 25 играчи, всички от които са на разположение и имат желание. С нарастването на нивото на опонентите ни трябва да се покачва и равнището на нашето представяне.

Очаквам вълнуващ мач топка след топка, отиграване след отиграване, както и много дуели. Не искам да отнемам нищо от индивидуалните качества на моите играчи, но правим така, че най-важната ни характеристика е начинът ни на игра. Ясно е, че колективното ниво подобрява индивидуалностите. Отсъстващият Виктор Осимен? Утре ще започнем 11 срещу 11. Наполи разполагат с Лучано Спалети, който винаги кара отборите си да играят с ясна и прецизна идентичност. Пазарът му позволи да купи играчи, които може би не са толкова познати, но са подходящи. Спалети си има своите подготовка и стратегия, а утре ще кажа дали сме били по-добри или по-слаби от тях. Ние сме два сходни отбора - маневрираме, играем дълбоко и се опитваме да не сме пасивни в защита. Утре ще видим кой е по-добрият

Това е битка за Скудетото, защото сезонът ще бъде толкова равностоен, че три точки в повече или по-малко могат да направят разликата. Не толкова, че се изправяме срещу Наполи, колкото това, че трите точки са способни да направят разликата. Все пак кампанията е дълга и всеки мач е борба за Скудетото. Според мен през този сезон има повече отбори, подготвени да се справят доста добре, има голям баланс. Много от по-малките и средните тимове израснаха и във всеки мач трябва да направиш доста, за да ги победиш. Съгласен съм с всичко, което казва Паоло Малдини. А дали самият Леао знае, че е по-добре да остане в Милан? С това, което показва, абсолютно да. Той има голямо желание и е насреща. Прави всичко на върха на възможностите си”, коментира Пиоли на днешната си пресконференция.

17.09.2022
Sportal.bg