Първо обширно интервю с Де Кетеларе

Първо обширно интервю с Де Кетеларе

Най-новото попълнение на Милан Шарле Де Кетеларе даде първото си интервю като футболист на клуба, в което изразява своята радост от трансфера си в италианския шампион.

Винаги съм си мечтаел да бъда футболист, но никога нямаше да повярвам, че някога ще мога да играя за клуб като Милан. Сега това стана реалност и съм много горд. Говорих си лично с Паоло Малдини и Фредерик Масара, които ми казаха, че вярват в мен и че ме искат в Милан. След това говорих и с треньора. Моите агенти поддържаха контакт с клуба от началото на годината. Когато започне пазарът, винаги има объркване. Наистина исках да се присъединя към Милан. Преговорите отнеха известно време, но сега съм щастлив.

По принцип аз съм доста спокоен човек. Отначало не знаех какво ще се случи. Всички казват, че едва когато си в Милан, ще разбереш определени неща. Те са прави, този клуб има специфична атмосфера. В него има голяма страст и можеш да я видиш на всяка стъпка. Често играя офанзивно на терена. Харесва ми да започвам и да приключвам атаките. Допада ми също така да търся последния пас и да бележа голове като нападател. Трудя се усърдно на терена дори без топката, въпреки че предпочитам тя да е в краката ми. Извън терена аз съм семеен човек.

Алексис Салемакерс ми обясни какъв клуб е Милан. По време на лагера на националния отбор той ми разказа доста за отбора, например за страстта на феновете. За мен е трудно да говоря за историята на Милан, защото клубът е имал много шампиони като Роналдиньо, Паоло Малдини, Кака, Рууд Гулит и Марко ван Бастен. Кристиано Роналдо ми е идол още от дете, но Милан е имал доста шампиони в своята история.

Като малък съм гледал много мачове на отбора, който беше и все още е фантастичен. Надявам се Милан да си припомни великите успехи от миналото. Целите на клуба са и мои през следващите сезони. Играя с номер 90 още откакто съм дете. Дадоха ми го, а аз се справях добре и затова така и не се отказах от него. На феновете обещавам да давам най-доброто от себе си във всеки мач и всеки път, в който нося тази фланелка. Надявам се да спечеля много трофеи с този клуб“, заяви Де Кетеларе пред клубната телевизия.

Междувременно, от клуба публикуваха любопитно видео в TikTok за това как се изговаря сложното за чужденците име на футболиста. В него се вижда как той поклаща отрицателно с глава при три грешни произношения на името си и накрая казва правилната версия, а именно: Шарле Де Кетеларе.

3.8.2022
Калоян Антонов, Sportal.bg