GdS: Шарле Де Кетеларе може да изпълнява много роли в състава на Пиоли

GdS: Шарле Де Кетеларе може да изпълнява много роли в състава на Пиоли

В днешното си издание ежедневникът "La Gazzetta dello Sport" обръща сериозно внимание на бъдещия играч на Милан Шарле Де Кетеларе. Според анализаторите на вестника, белгиецът притежава голям потенциал и поле за развитие на своите умения.

Неговият силен ляв крак е перфектен за изпълнение на пряк свободни удари и корнери. Характерът му е на сериозно момче, което се раздава на терена и не на последно място, Де Кетеларе е поливалентен футболист, който може да изпълнява различни роли на зеления терен.

Старши треньорът Стефано Пиоли ще използва Де Кетеларе най-често зад нападателя, но той може да влезе и в ролята на дясно крило.

Според "La Gazzetta dello Sport", неясните фактори тук са два: слабата физика на 21-годишния играч и липсата на опит извън белгийската Юпилер Лига, въпреки че вече е имал 16 възможности да покаже уменията си в шампионската лига, както и няколко участия за националния отбор на "червените дяволи".

Очаква се играчът да пристигне в Милано в понеделник, за да премине първата част от задължителните медицински тестове. За вторник ще остане втората част, а в сряда ще се присъедини към своите нови съотборници, за да започне новото си приключение.

Де Кетеларе идва от Брюж за сумата от 32 млн. евро (+ 3 под формата на бонуси) и 12,5% от последваща продажба, ако трансферната сума е над 32 млн. евро.

31.07.2022
Wackotaku, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons