Барези: Всичко е в нашите ръце, но е необходимо спокойствие

Барези: Всичко е  в нашите ръце, но е необходимо спокойствие

След изключително важния успех над Верона, който доближи Милан до 4 точки от мечтаното скудето, безспорно героят на мача беше Сандро Тонали. Привързаността към „червено-черната“ фланелка са впечатляващи. Ето какво заяви Франко Барези пред микрофоните на „Република“:

„Сандро демонстрира страхотна отдаденост и го затвърждава с всеки изминал мач“.

„След известните затруднения в първия си сезон, той искаше да остане на Миланело. Демонстрира своето отношение, беше решителен, искаше да се докаже, имаше кураж. Малко по малко той стана ключов за отбора и в момента е пълно олицетворение на миланисткия дух. Духът на Милан в комбинация с футболните му качества и характер, му носят похвалите, които получава в момента. Съдбата поиска да го възнагради, а случилото се във Верона бе една от тези награди“.

„За мен Тонали си е Тонали, той е модерен футболист. Той играе успешно като дефанзивен халф, а благодарение на характера и самообладанието си е успешен и като централен халф. Притежава способността да се адаптира и умее да играе на различни позиции в средата на терена. Много е важно да остана смирен и уравновесен. Трябва да мисли за своите качества. Той все още е млад, но осъзнава тези неща и може да расте още много“.

„Трябва да е спокоен и да е доволен от себе си, че може да расте с Милан. В края на краищата той още от дете винаги е показвал колко много му пука за тази фланелка".

„Скудетото? Необходимо е спокойствие, остават два мача. Двете победи срещу Лацио и Верона бяха силен сигнал, но трябва да останем спокойни. Да го кажем така, всичко е в нашите ръце. Тази привилегия сме я заслужили през цялата година“.

10.5.2022
Kurt Schorrer, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons