Брайда: В този Милан няма Кака и Шевченко, но ключът е в колектива

Брайда: В този Милан няма Кака и Шевченко, но ключът е в колектива

Стратегическият съветник на Кремонезе, Ариедо Брайда, даде обширно интервю за "Гадзета дело Спорт". Основният акцент бе завръщането в елитния ешелон на "сиво-червените", след цели 26 години отсъствие, но Брайда каза няколко думи и за Милан.

"Милан е моята голяма любов. Победата в неделя е само едно парче от пъзела на скудетото, но нека не преувеличаваме. Не трябва да се празнува предварително. Милан заслужи победата си. Никога не е лесно да отидеш на Бентегоди, да получиш гол и да успееш да обърнеш мача. Росонерите бяха блестящи. Те са в битката за титлата и трябва да отбележим, че заслужават позицията си в класирането".

"Отборният дух ми харесва много. Стефано Пиоли успя много умело да изгради този дух. Той даде отличаващ се стил в играта на отбора, успя да обясни на момчетата колко важна е фланелката на Милан, а те му отговарят по много добър начин".

"В Милан виждам, че до известна степен липсва баланс, но това много често се изгражда с опита. Милан е млад отбор, безгрижен. Това обаче е силата на отбора. Те не биха могли да направят повече от това, което вече правят. Разбира се, ако в състава имаше няколко играчи с по-силен характер, някои ситуации щяха да бъдат овладени по-добре, но няма как да притежаваш всичко...".

"Милан показа характер, когато получи гол във Верона. Не забелязах объркване и продължиха да следват своя път. Отборът продължи да играе компактно, забеляза се ръката на треньора, който успя да успокои своите играчи, след което бе вдигнато и техническото ниво".

"Фикайо Томори и Пиер Калюлю, независимо от крехката си възраст, демонстрират, че са отлична двойка. Тео Ернандес винаги ми е харесвал, защото умее да преобърне мача със своята скорост".

"Леао притежава потенциал на шампион, но е още млад, трябва да продължава да се развива. Направи впечатляващи неща, две страхотни асистенции, но в този Милан силата е в колектива. Обяснявам: в сегашния отбор няма Рикардо Кака или Андрий Шевченко, играч, който подлудява децата и ги кара да искат да си купят фланелка на отбора, освен Златан Ибрахимович, разбира се. Ключът е в групата, а там по средата интерес приковава развитието на Сандро Тонали, който вкара два гола и демонстрира характер".

9.5.2022
Razzairpina, Public domain, via Wikimedia Commons