GdS: Числа, срокове и финансиране на мащабната сделка за продажбата на Милан

GdS: Числа, срокове и финансиране на мащабната сделка за продажбата на Милан

"La Gazzetta dello Sport" публикува в сайта си новини за предстоящата продажба на Милан. На Апенините всички чакат нетърпеливо сделката, която трябва да стане факт до броени дни. Според ежедневника, няма напрежение, както беше при продажбата на Йонхонг Ли, защото "Елиът" няма спешност да продава клуба. Американският хедж-фонд дори е нямал намерение да продава клуба през това лято, но офертата на "Инвесткорп" е променила плановете им.

Бахрейнският инвеститор вече няма ексклузивност в преговорите с клуба, но "спортната библия" в Италия твърди, че разговорите са на друга фаза, тоест подписване на предварителния договор за покупко-продажба.

Доближените до клуба източници не очакват да има никакви пречки за финализиране на сделката, защото ще е на стойност 1,18 млрд. евро и според мнозина вътрешни лица тази сума е над реално очакваното от "Елиът".

Тази цифра свидетелства за намеренията на фонда от Бахрейн, който ще опита да изведе Милан на върха на световния футбол.

НА КАКЪВ ТОЧНО МОМЕНТ Е СИТУАЦИЯТА?

Предстоящите дни са от решаващо значение за обявяване на сделката, имайки предвид, че адвокатските кантори работят по отстраняване на някои проблемни точки, които обаче по никакъв начин не подлагат под съмнение продажбата. Анализът на финансовото състояние на клуба премина успешно и през следващата седмица по всяка вероятност ще станем свидетели на "белия пушек".

След края на сезона ще бъде и същинското обявяване на новите собственици. Разбира се, в предварителния договор ще бъдат ще бъдат включени наказателни санкции, ако една от двете страни се откаже от финализиране на преговорите, но на този етап няма никакви сигнали за подобни намерения.

Потвърди се слухът, пуснат от Il Sole 24 ore, според който "Инвесткорп" ще плати 800 милиона лични средства, за да закупи Милан, докато останалите близо 400 милиона ще бъдат изплатени на "Елиът" посредством заем от банките "Голдман Сакс" и "Джей Пи Морган".

Накратко, всичко е готово за продажбата на Милан: няколко дни и ще имаме сделка.

4.5.2022
Ivaylo_Ivanov, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons