Дзакерони: Харесвам Милан, но от месец и половина е предвидим, защото ...

Дзакерони: Харесвам Милан, но от месец и половина е предвидим, защото ...

Бившият треньор на Милан и Интер, Алберто Дзакерони, коментира оспорваната битка за скудетото между двата отбора.

"Винаги съм казвал, че харесвам стила на игра на Милан, но през последния период, който вече продължава месец и половина, играта им ми харесва все по-малко. Отборът успява да постига и по-малко добри резултати. Милан изпитва все повече трудности да реализира попадения. Това не е само мое усещане, а е подкрепено и от фактите, головете идват с огромна трудност".

"Аз съм бил треньор дълги години и лесно мога да забележа, че Милан става все по-предсказуем за съперника, защото не спазва основно правило във фаза атака: да разтяга защитата на съперника по фланговете. През последния период росонерите се опитват да атакуват само през центъра. Центриранията от фланговете тотално изчезнаха, защото няма никой на фланга, който да пробива. Жиру и Ибра предпочитат високите топки, но те така и не получават такива".

"Говорейки за скудетото е очевидно, че това е шанс за цял живот за този Милан, защото почти целият отбор е с празна витрина и не е печелил нищо през кариерата си. Пред Интер има само един избор до края, да спечели всичките си мачове и да се надява, че играчите на Милан, най-вече по-младите, ще се огънат пред страха от победата. Малдини, обаче, в кариерата си е преживял всичко и ще бъде много бдителен в това отношение".

2.5.2022
Unknown authorUnknown author, Public domain, via Wikimedia Commons