ИнвестКорп избира Сесто Сан Джовани за новия стадион на Милан

ИнвестКорп избира Сесто Сан Джовани за новия стадион на Милан

Между битката за скудетото, продажбата на клуба и построяването на нов стадион, предстоящият месец ще бъде от съществено значение за бъдещето на Милан. Темата за новия стадион стана отново популярна след думите на Паоло Скарони по време на официално събитие преди няколко дни.

Според информация от "Кориере дела Сера", съвсем скоро резервният вариант може да се превърне в предочитан. От няколко седмици циркулират слухове, че откакто Милан и Интер не могат да постигнат пълно съгласие с община Милано, новият стадион може да бъде изграден в съседна община - Сесто Сан Джовани.

Този район е одобряван от ръководството на "росонерите", защото не е много отдалечен от мегаполиса (Сесто е свързан с градския транспорт). Строеж в Сесто Сан Джовани ще позволи на новите собственици да намалят разходите, неплащайки за разрушаването на "Сан Сиро", което ще е в размер на приблизително 150 млн. евро.

От друга страна, новото съоръжение ще бъде изцяло собственост на двата клуба, а обшина Сесто Сан Джовани с радост би приела двата гранда, защото това ще гарантира видимост и безпрецедентен икономически растеж. Подходящ терен има в бившата зона на Falck.

Почти сигурно крайното решение ще бъде оставено за новите собственици от Инвесткорп, когато сделката бъде затворена.

През последните дни започна да се спекулира, че с идването на арабските инвеститори Милан ще построи стадиона сам, което на този етап изглежда трудно, най-малкото, защото от ИнвестКорп ще опитат да следват политиката, наложена от "Елиът".

Последното означава, че целият ръководен екип ще бъде потвърден: от Малдини до Масара, минавайки през скаутския екип, умело воден от Монкада.

Единствената въпросителна е свързана с бъдещето на Иван Газидис, чийто договор изтича през ноември и по всичко изглежда, че ще се изчака до последно, за да се вземе окончателно решение.

Според ежедневника, меркатото също ще се придържа към действията на американците от последните 4 години: без луди и рискови сделки, но с постоянен стремеж към спортно израстване и популяризиране на бранда.

30.4.2022
Jose Luis Hidalgo R., CC BY 2.0, via Wikimedia Commons