Всички възможни сценарии Милан да се класира напред в шампионска лига

Всички възможни сценарии Милан да се класира напред в шампионска лига

АКТУАЛНО КЛАСИРАНЕ:

Ливърпул 15

Порто 5

Милан 4

Атлетико Мадрид 4

Отборът на Милан трябва задължително да победи Ливърпул на "Сан Сиро", за да може да продължи да вярва в класирането си на 1/8 финалите на шампионска лига.

"Росонерите" трябва да разчитат, че Порто няма да успее да надделее над "дюшекчиите" на "До Драгао". При равенство в Португалия Милан ще се класира на второ място в група Б на шампионска лига.

В случай, че Милан и Атлетико спечелят по три точки в последните си мачове, ще се разгледат новите критерии по член 17 от правилата на Уефа, който засяга класирането при равен брой точки.

1. Директните двубои. От този сезон правилото за гол на чужд терен не важи, така че Милан и Атлетико са с изравнен баланс.

2. Голова разлика. В момента "Дявола" има предимство спрямо испанския клуб (-2 спрямо -3 за Атлетико).

Ако и головата разлика се изравни след шестите мачове, ще се премине към вкарани голове. В момента "росонерите" са с предимство (5 вкарани срещу 4 вкарани от Атлетико).

В случай, че и по този критерий имаме паритет, ще се премине към головете отбелязани като гост. (В момента Милан е вкарал 3, а Атлетико 2, но испанският отбор има пред себе си мача в Португалия, за да обърне ситуацията).

25.11.2021