Калабрия: За Пиоли, Ибрахимович и освиркванията на Донарума

Калабрия: За Пиоли, Ибрахимович и освиркванията на Донарума

Давиде Калабрия напусна лагера на италианския национален отбор поради проблеми в десния адуктор. Според информация от "Гадзета дело Спорт", през следващите часове десният бек на Милан ще се подложи на изследвания. Ежедневникът очаква травмата да не е сериозна, но по всяка вероятност Пиоли няма да го рискува в събота вечер срещу Верона. Давиде Калабрия ще остане извън състава, за да може да е на 100% готов за предстоящото гостуване на Порто от шампионска лига.

В същото време крайният бранител застана пред микрофоните на "Dribbling" в ефира на "Rai2".

ЗА ДОНАРУМА: "Съжалявам за Донарума, който ми е приятел, израснахме заедно. Той направи своите избори, другите правят своите и всеки трябва да носи отговорност за действията си. Уважавам мнението на всеки, но честно да си призная аз мисля по-различно: аз не бих действал по този начин, защото за нас, когато носим фланелката на националния отбор, е важно да изиграем добър мач и никога не е приятно, когато някой съотборник бива освиркван. Все пак ние загубихме на терена, а не заради тези неща".

ЗА ПИОЛИ: "В началото ни беше трудно да пренесем неговите идеи на терена, но сега идеите му ни носят резултати, както за мен, така и за целия отбор. Последните две години бяха много положителни от лична гледна точка, както и от гледна точка на Милан. Наскоро поднових договора си с клуба, в който израснах, нося често капитанската лента, играем добър футбол, напред в класирането сме, а сега черешката на тортата бе повиквателната ми за националната гарнитура. Със сигурност това е дълъг път, който ни носи резултати, доволен съм от представянето си. Имаме прекрасни отношения с Пиоли. Винаги съм го повтарял, нашите отношения започнаха с лъкатушене, казвал го е и той, защото в началото имахме разногласия, но след това започнахме да се разбираме и без да си говорим. Той е нашият треньор, винаги го следваме, има прекрасни идеи, които успяваме да пренесем на терена".

ЗА ИБРА: "Ибрахимович ми даде манталитет за правилна работа. Той също е израснал от нищото, има талант и френетично желание винаги да побеждава, да дава всичко, дори на тренировка и на двустранна игра. Със сигурност вдигна нивото на всички. Вярвам, че ни помогна, защото той е един от топ играчите, които са на световно ниво. Да играем с него ни дава много голяма мотивация, въпреки че последните месеци не играе често, той ни зарежда с неговата енергия, когато е извън терена. Това се вижда на терена".

Saggittarius A, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

10.10.2021