Обширно интервю със Стефано Пиоли (част 1)

Обширно интервю със Стефано Пиоли (част 1)

Стефано Пиоли бе част от гостите на събитието "Festival dello Sport" в Тренто. Старши треньорът на „росонерите“ даде обширно интервю, в което коментира редица теми.

ЗА ТРАПАТОНИ: „Той беше много важен за мен. Пристигнах в Ювентус много млад и попаднах в съблекалня и обстановка със страхотни личности. Те ме заредиха с толкова страст. Въпреки, че вече беше спечелил всичко, той всеки ден отделяше време на младите играчи, за да ни развива. Той показа заразително желание и страст ".

ЗА ДРУГИТЕ ВАЖНИ ТРЕНЬОРИ: „Имах много добри треньори: Трапатони, Даниеле Баньоли, Клаудио Раниери“.

ЗА ОТНОШЕНИЯТА С ИГРАЧИТЕ: „Трябва да са директни и открити, както при положителните събития, така и по негативните аспекти. Целите трябва да бъдат определени от самото начало. Понякога е необходимо време за изграждане на определени взаимоотношения, а с някои успявате да намерите мигновена съпричастност. Всеки ден влизам в спор с групата, нормално е да има дискусия. При големите групи е съвсем в реда на нещата да има напрежение“.

ЗА ЕРИКСЕН: „Това е ситуация, която повлия на всички. Аз съм се почувствах частично замесен в действията на Симон. За щастие всичко мина добре“.

ЗА РАНИЕРИ: „Работихме заедно през '93 г, когато бях на 28 години. С него започнах да си задавам въпроси за ситуациите по време на игра. Когато тренирахме ми повтаряше често, че ме вижда като треньор след края на кариерата ми. Това е човек, който ми придаде определени ценности и идеи“.

ЗА МИЛАН: „Загубата в Бергамо беше много тежка, но вярвам, че научихме много неща. Успяхме да се вдигнем по-убедени и по-силни от всякога. Тогава се роди нашият Милан. В негативните ситуации могат да се намерят положителните уроци. Надяваме се, че второто място, което спечелихме в последния кръг на миналия сезон, не е нашата връхна точка“.

Обширно интервю със Стефано Пиоли (част 2)

8.10.2021
AssassinsCreed, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons