Томори: Като защитник съм амбициран да впечатля Малдини

Томори: Като защитник съм амбициран да впечатля Малдини

Фикайо Томори коментира трансфера си в Милан:

"В Челси за мен беше труден момент. Всеки играч иска да играе и в Милан получих тази възможност. Когато пристигнеш в толкова голям клуб, няма как да не си щастлив и развълнуван. Наистина съм радостен, че нещата се развиха по този начин. Започнахме новия сезон добре. Клубът демонстрира голямо доверие в мен и това ме кара да съм щастлив. Наистина се чувствам спокоен и това е причината да съм тук".

"Всички в света на футбола познават Милан и колко голям клуб е това. Напрежението е голямо, иска се победа във всеки един мач, което те задължава да играеш добре пред многобройните тифози на стадиона и в Милано. Чувства се важността на отбора, а напрежението ми помага да покажа максимума, на който съм способен, както аз, така и целият отбор. Благодарение на очакванията и желанието за победа Милан се върна към стил на игра, който липсваше от години. Сега сме в шампионска лига, в Серия А сме в челото и това няма как да не ме кара да се наслаждавам на момента".

"И преди съм казвал, че когато ми се обади Паоло реагирах така: 'Уоу, това е Паоло Малдини'. Усещам това приятно напрежение, че той е там и гледа всеки мач, че е на всяка тренировка. Като защитник съм амбициран да го впечатля. Така беше и по време на наема ми миналия сезон. През април си поприказвахме на четири очи и ми сподели какво мисли за моята игра, какво трябва да подобря ... Не само за мен, а за всички защитници, всички играчи като цяло, всички се чувстваме ангажирани от неговото присъствие. Да имаш до себе си легенда като него, те задължава да го слушаш внимателно, когато ти говори. Наистина е хубаво и е полезно да е сред нас, това ни помага много".

"Откакто съм в Милано Ибрахимович ми помага много с езика. Той говори английски и си приказваме често. Казва ми, когато иска да играе с топката и къде да бъда, когато се защитаваме. Оказва ми голяма помощ. Той притежава аура в съблекалнята и на терена. Той е истински лидер и когато играе помага много на всички. Въпреки, че през този сезон не е играл много, той все пак има на сметката си гол. Обичан е в Милано, а когато е на терена дава голям тласък на отбора. Спомням си, че веднъж на тренировка играхме FootGolf (голф с крака и футболна топка). Аз бях в неговия отбор и си помислих: 'със сигурност трябва да покажа най-доброто'. Той е победител и придава това усещане и желание за победа на целия отбор".

https://www.flickr.com/people/121676765@N07, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

7.10.2021