Казираги: Пиоли е модерен треньор. Ибра и Жиру могат да играят заедно

Казираги: Пиоли е модерен треньор. Ибра и Жиру могат да играят заедно

Пред микрофоните на "Тутоспорт", бившият централен нападател Пиерлуиджи Казираги коментира случвалото се в Милан през последните месеци.

"За мен Стефано Пиоли е много добър треньор. Винаги и навсякъде се е справял чудесно. Прави го с голяма класа и умения. В момента отборът на Милан демонстрира много добра игра. Пиоли израсна и доказа, че е модерен треньор. Никога не е лесно да излизаш на глава с шампиони, трябва да умееш да ги ръководиш. Същото обаче се отнася и за младите. Трябва да се приеме, че той е качествен треньор".

"Шампионатът е много изравнен, все още нямаме отбор, който да се е откъснал напред. В края очаквам и Ювентус да се намеси в битката за Скудетото".

"Знам, че Оливие Жиру е прекрасно момче. В Челси ми казаха за него, че е истински професионалист, един от играчите, които винаги са готови, който е отборен играч и винаги се раздава за своите съотборници. От човешка гледна точка, освен от техническа, в съблекалнята винаги е готов да ти помогне да постигнеш поставените цели".

"Жиру е добър нападател, който умее да пази топката и да помага на отбора да атакува. Силен е с глава. Ибра със сигурност е по-завършен. В момента е сменил малко начина си на игра, често се връща по-назад, за да спечели топката и после да я отиграе със съотборниците си. Парадоксално е, че в момента се движи повече отпреди. Смятам, че могат да играят заедно".

"Златан е част от световната история на футбола. За негов лош късмет попадна в ерата на Меси и Кристиан Роналдо, които определено са стъпка по-напред от него, иначе той също би бил за златната топка". Cash2013, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

6.10.2021