Ди Марцио: Ето какво се случва с новите договори на Кесие, Романьоли и Кяер

Ди Марцио: Ето какво се случва с новите договори на Кесие, Романьоли и Кяер

Ръководството на Милан се е ангажирало с подновяването на договорите на Симон Кяер, Алесио Романьоли и Франк Кесие. Ситуациите са коренно различни при всички, но "росонерите" искат да задържат и тримата.

ФРАНК КЕСИЕ: Най-трънливият случай е този с Кесие. За полузащитника Милан вече е изявил готовност да отдели сериозен бюджет, но исканията на играча са все така по-високи.

В момента не изглежда да има предпоставки, които да доведат до нова среща с агента му Джордж Атангана.

Единственият шанс котдивоарският национал да остане на "Сан Сиро" е да приеме условията, които му предлага Милан. В противен случай играчът ще напусне в края на сезона.

АЛЕСИО РОМАНЬОЛИ: Паоло Малдини и Фредерик Масара са започнали разговори с играча. Желанието на клуба е да го задържи в състава и през следващите сезони. В момента, обаче, е трудно да правим оценки за шансовете това да се случи. С течение на времето ще станат ясни и цифрите по евентуална сделка.

СИМОН КЯЕР: В този случай е излишно да се бърза, защото и двете страни искат да продължат заедно. Кяер е приоритет за Милан, защото се доказа като лидер, както на терена, така и извън него в чисто човешки план. Това е единствената сделка, в която не можем да очакваме негативни изненади за ръководството на Милан.

@imagoimages, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

6.10.2021