Имах по-добри оферти, но съм щастлив в Милан

Имах по-добри оферти, но съм щастлив в Милан

Милан успя да задържи Сандро Тонали с дългосрочен договор, но преговорите с Масимо Челино не бяха в никакъв случай лесни. Дефанзивният полузащитник на "росонерите" даде интервю за "Гадзета дело Спорт", в което разкри любопитни детайли от последните седмици.

"Със сигурност мога да покажа по-добро ниво. Миналият сезон не бе сред най-добрите ми, също защото бе малко по-особен, по-сложен: Ковид ме застигна почти мигновено, което повлия на физическата ми форма. Тази година очаквам съвсем различна история, въпреки че знам, че е необходимо да вдигна нивото: няма крайна цел, трябва да се стремиш да растеж всеки ден".

"Когато не играя или не тренирам, предпочитам да чета книги или да гледам филми. Не е лесно да останеш над нещата и те да не ти влияят, както с критиките, така и с похвалите. Винаги ще има хора, на които няма да се харесвам, няма как всеки да ти е фен".

Тонали коментира и намалената си заплата: "Причината бе желанието ми да остана в Милан. То бе основополагащо. Сроковете за активиране на клаузата изтекоха и всичко започна от нулата. За мен беше важно да направя крачка в посока Милан. Имаше и други клубове, които ми предлагаха дори по-високи заплати, но аз съм щастлив тук. Всеки играч постъпва по различен начин. Някои мислят за кариерата си и за амбициите си, други мислят за парите. Вярвам, че най-важно е да се чувстваш добре в отбора, където играеш. Това е от съществено значение. В Милан мога да се стремя към всички мои цели, мога да имам всичко в клуб, където съм щастлив".

"С Пиоли имам много добри отношения, той ми е като баща. Млади сме, той знае точно кои струни да докосне, познава ни задълбочено. Работим много по конкретни детайли, анализираме мачовете и се подготвяме за следващите. Ние наистина сме сплотени".

"Минаха години от последния ми мач, когато играх пред защитата в халфова линия с трима, но вярвам, че както аз, така и моите съотборници можем да играем във всяка схема. Хубавото на нашата халфова линия е именно това, няма приоритетни и предварително дефинирани роли, всички можем да се въртим".

"Всички ще се борим за скудетото, всички ще имаме тази цел. Мисленето в отбора е уникално. В шампионска лига искаме да направим възможно най-силно участие. Завръщаме се след толкова години на отсъствие и знаем, че няма да е лесно, но ние сме Милан. Европа е нашият дом".

"Паоло е стълб, особено в този момент: ние сме млади и тренираме под зоркия му поглед, да говориш с него ти дава специална енергия. Когато подписах новия си договор, всички мислихме в една посока, да анализираме изминалия сезон, промените, бъдещето, което трябва да изградим. Беше хубаво".

"Искам да благодаря на ръководството, защото заложи на мен на два пъти. Не ми харесват прокламациите, но ви уверявам, че ще направя всичко, за да демонстрирам, че съм играч за Милан".

Prugna, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

21.7.2021