Роси: Милан направи добър избор с Менян

Роси: Милан направи добър избор с Менян

Бившият вратар на Милан Себастиано Роси коментира изминалия сезон на "росонерите": "Според мен Милан не направи подвиг, защото отборът започна добре шампионата и след няколко седмици на спад успя да се вдигне, за да завърши втори. Второто място е супер заслужено".

Легендата на "Дявола" каза няколко думи и за Джанлуиджи Донарума, който се очаква да напусне клуба като свободен агент: "Според мен той притежава много талант, но тази сапунена опера трябваше да приключи още по-рано. Отчитайки как се развиха нещата, аз съжалявам повече за него, отколкото за Милан. Не съм тип, който обича полемиките, така че ще кажа, че Донарума притежава страхотни дадености и може да се подобрява още повече".

"Менян? Милан направи добър избор: той е динамично момче, което прави добри спасявания. Статистиката от миналия сезон е доказателство за това. Надявам се да се справи добре в Милан".

"Райола? Съжалявам за Джиджо Донарума, защото го считам за умно момче. Агентът върши своята работа и не трябва да го упрекваме за това: всеки човек в света е свободен да избира своя агент".

"Най-добрият вратар в света? Има вратари, които не се представиха на толкова високо ниво, както през последните сезони. Аз оставам на мнение, че Нойер е вратар, на когото трудно се вкарва гол, притежава силен характер, който му помага. Също нямам нищо против Куртоа и Алисон".

10.6.2021