Милан постигна ново споразумение с Бреша (цифрите по трансфера на Тонали)

Милан постигна ново споразумение с Бреша (цифрите по трансфера на Тонали)

Милан е изключително близо до привличането на Сандро Тонали от Бреша. 21-годишният италиански национал изигра последния сезон на "Сан Сиро" с платен наем (б.п. 10 млн. евро), като в договора му беше заложена клауза "право на покупка" (б.п. 15 млн. евро) и още 10 млн. евро под формата на бонус (б.п. при класиране в шампионска лига) + процент от следваща продажба на играча. В случай, че на "Алдо Роси" решат да не закупят халфа, Бреша ще трябва да върне 5 млн. евро, които получи през лятото на 2020 г.

Според Джанлука Ди Марцио, Малдини и Масара са успели да предоговорят цифрите по сделката и Тонали ще стане играч на Милан срещу още 10 млн. евро + още 5 млн. евро под формата на бонуси. По този начин полузащитникът ще струва на "росонерите" 25 млн. евро, а не 35 млн. евро.

Другата новост от вчера е, че в сделката ще бъде включен и един от най-добрите юноши на Милан, Джакомо Олцер. През последния сезон 20-годишният халф изигра 18 двубоя за Милан до 19, като успя да се разпише 10 пъти. Олцер записа и дебют за първия отбор. ТОй се появи в играч по време на двубоя с Торино за купата на Италия. В договора на Олцер ще бъде заложена клауза, която ще даде предимство на Милан при евентуален бъдещ трансфер на талантливия футболист.

Не само Тонали, ръководството на "Дявола" работи и по подсилване на левия фланг. Сред спряганите имена е 24-годишният Жуниор Фирпо от Барселона. Двата клуба обсъждат възможност за наем.

9.6.2021