Газидис: Целта е да върнем Милан на върха. Джиджо и Райола? В края решението го взема ...

Газидис: Целта е да върнем Милан на върха. Джиджо и Райола? В края решението го взема ...

"Целта е много ясна: да върнем Милан на върха". Това са думи на Иван Газидис пред "Кориере дело Спорт". Изпълнителният директор на "росонерите" даде дълго интервю пред римския всекидневник.

"Меркатото, което ще видим през това лято, ще бъде различно от всички предишни. Нашата цел е да продължим да сме амбициозни и оптимисти. Да подобрим състава, следвайки правилния път, като съчетаваме добри резултати и финансова стабилност. Нашето внимание ще продължи да бъде насочено към младите играчи, които да бъдат миксирани с опитни футболисти. Нашата увереност се увеличава. Виждайки нашите фенове пред офисите на Алдо Роси, за да изразят подкрепата си към отбора, беше изключително силен сигнал".

"Донарума? Не искам да разкривам детайли, а и не познавам из основи отношенията между Джиджо и Райола. В края, очевидно, крайното решение винаги е на играча. Това, което бих казал е, че Джиджо винаги е бил изключителен професионалист, всеки един ден, а след края на мач с Аталанта бе сред най-щастливите от класирането в шампионска лига. Изпитвам абсолютно уважение към него, както и към решенията, които взема. Не изпитвам отрицателни чувства. Той направи това, което смята за най-добро за него, навярно има определени основания, но няма да спомена какви".

"Повярвах в Паоло (б.п. Малдини) от първия момент, защото знаех че има потенциал да стане спортен директор на топ ниво, какъвто е вече".

"Както Ибра ме изненада с добрата си страна, така ме изненада и Пиоли с характера си. Впечатли ме силата на Стефано (б.п. Пиоли), но и неговата чувствителност", завърши директорът на "Дявола".

6.6.2021
bogdan1971, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons