Без повече мачове в 16 часа в италианското калчо

Без повече мачове в 16 часа в италианското калчо

Италианската футболна федерация е взела решение да премахне струпването на няколко неделни двубоя от 16 часа. Да се постигне това ще се наложи всеки мач да има различен начален час. Допълнителна среща ще бъде преместена за събота, а за неделя ще бъде включен пети двубой. Тази драстична промяна в програмата на италианското калчо ще бъде обсъдена на асамблея в понеделник, но общото очакване е промяната да бъде приета.

Новата схема предвижда в събота да има четири двубоя: от 15:30, 17:30, 19:30, 21:45 часа българско време.

В неделя срещите стартират от 13:30 и ще продължат със същата програма като в събота: от 15:30, 17:30, 19:30, 21:45 часа българско време.

Прозорецът в понеделник остава непроменен - от 21:45 часа българско време.

Тази промяна не идва като гръм от ясно небе, защото от известно време е обсъждана в офисите на ул. "Розелини". Причините са много, но като основна се изтъква, че по този начин няма да има застъпване на мачове, което ще позволи на зрителя да има свобода на избор.

Промени има и в турнира за Купата на Италия. Ще бъде избран нов генерален спонсор, като има информация, че "Tim" са подновили офертата си. Новият формат* на надпреварата включва повече срещи в прайм тайма, като целта е да се вдигнат приходите от последните три години, които възлизат на 35,5 млн. евро от Rai.

* В началото на месец май бе взето решение в турнира за Купата на Италия да участва единствено отбори от Серия "А" и Серия "Б".

04.06.2021