Малдини: Преустановяваме всички преговори. Пиоли: Донарума е нашият вратар

Малдини: Преустановяваме всички преговори. Пиоли: Донарума е нашият вратар

Вчера пред клубната база "Миланело" е имало разгорещен разговор между Джанлуиджи Донарума и част от тифозите на Милан. Според медиите на Апенините, най-крайните привърженици на отбора са поставили ултиматум на Джиджо Донарума, който трябва да преподпише до другата събота или изобщо да не излиза на терена срещу Ювентус в неделя.

Тези ексцесии принудиха Паоло Малдини и Стефано Пиоли да коментират случилото се.

"От този момент всички разговори за удължаване на договорите ще бъдат отложени до края на сезона, което да позволи на отбора да се концентрира върху играта си на терена. Ние продължаваме да защитаваме нашите играчи. Важно е да разберете и категорично повтарям, че никой извън Милан не може да решава кой да играе и кой да поднови договора си. Тези решения са в правомощията на треньорския щаб и на клубното ръководство", заяви техническият директор на "росонерите".

Пиоли: "Донарума е вратарят на Милан и ще бъде вратар на Милан и срещу Ювентус в неделя. Той е страхотен професионалист и напълно ангажиран с нашата работа. Той е спокоен и фокусиран, както са всички други момчета. Всички тези неща извън Миланело само ни вредят и ни водят по грешен път".

2.5.2021
Yelena Rybakova, CC BY-SA 1.0, via Wikimedia Commons