Пиоли: Фаулът на Лейва е очевиден. Усложнихме си класирането за шампионска лига

Пиоли: Фаулът на Лейва е очевиден. Усложнихме си класирането за шампионска лига

Лацио победи класически Милан на "Олимпико", с което заплете още повече борбата за челните четири места.

Старши треньорът на "росонерите", Стефано Пиоли, даде интервю след втората поредна загуба на своя отбор, като призна допуснатите грешки:

"Нашите противници бяха по-добри във важните епизоди от мача. Очаквах повече от отбора, защото имаме технически и физически качества да се представим по-добре. След втория гол двубоят стана сложен и не виждам как не бе отсъден фаул срещу Чалханоолу. Съдията изгледа повторение, невъзможно е да не видиш очевидния фаул на Лейва. Ние обаче трябваше да направим повече. Сега е важно да демонстрираме, че сме силни и да реагираме мигновено. Това беше тежка загуба".

"Поставихме Лацио в комфортната им зона, да чакат и да действат на контри. През първата част имахме възможност, където ни липсваше малко, за да вкараме. Не успяхме и нещата станаха още по-сложни през втората част".

"Ибрахимович? Имаме нужда от всички, Златан пропусна много мачове и това се отрази негативно. Очаквам да е на разположение скоро, ще преценим следващите дни".

"Знаехме, че не трябва да оставаме двама на двама срещу Кореа и Имобиле, липсваше превантивното подсигуряване. Знаехме, че има подобен риск и трябваше да сме по-внимателни".

"Момчетата са разочаровани, защото мачът беше важен. Не изиграхме лош двубой, но беше необходимо повече, за да се върнем към добрите резултати".

"Ситуацията с шампионска лига се усложни много, съперниците ни набират скорост, но ние сме там и не трябва да се самосъжаляваме".

"Отборът на Милан е интелигентен и има характер, така че очаквам добра реакция".

"Двете загуби (б.п. срещу Сасуоло и Лацио) прекъснаха нашия път, но ни предстоят битки с големи отбори, в които можем да демонстрираме, че и ние сме такъв отбор".

27.4.2021