Преговорите с Донарума и Чалханоолу в задънена улица

Преговорите с Донарума и Чалханоолу в задънена улица

Медиите на Апенините фокусираха вниманието си около новия договор на Джанлуиджи Донарума. Според Марко Контерио от "Tuttomercatowe", Мино Райола и клиентът му все още не са дали отговор на щедрото предложение на Милан. Донарума е убеден, че иска да играе в шампионска лига и поради тази причина ще изчака още няколко кръга, за да е ясно на кое място ще се класират "росонерите".

Контерио допълва, че на "Алдо Роси" 8 сериозно обмислят варианта да блокират Майк Майгнан от Лил.

Въпреки, че не приема предложението за удължаване на договора си, интересът към Донарума не е голям. Пише се, че от Ювентус го считат за вариант за заместник на Войчех Шченсни, но до този момент не е пристигнала нито една официална оферта.

Пепе Ди Стефано от "Скай Спорт" потвърждава, че за момента нито един клуб не е инициирал разговори с Райола, но и Милан не са намерили алтернатива при случай на раздяла. Ди Стефано допълва, че Райола настоява за 2-годишен контракт и 12 млн. евро на сезон, докато МАлдини е предложил 8 млн. евро, отново за две години. ПСЖ има Навас, Юнайтед има Де Хеа ... никой не е направил крачки в посока привличането на Джиджо. Ако има тайна договорка между Райола и някой клуб, това не го знаем ние от Скай, нито го знае Милан".

Ситуацията около Чалханоолу също не е безпроблемна. Турският национал не дава никакви сигнали, че е склонен да приеме предложението на Милан (4 млн. евро) и продължава да настоява за нетно възнаграждение в размер на 6 млн. евро, съобщава "Calciomercato".

23.4.2021